[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Undgå feriebrølere

Undgå feriebrølere

(B.T. 30. juni 2006)

Af Kenneth K. Hansen

Valuta, volt og vejret. Ugens rejselinks er tre, små nyttige værktøjer til at undgå dumme feriesituationer med forkerte penge, dårligt vejr eller stik, der ikke passer
Du står i lufthavnen, og har ingen anelse om otte tusinde af de lokale mønter er for meget for taxaturen, for du kender ikke valutakursen.
Fremme på hotellet, vil I lige tage et bad inden middagen. Problemet er bare, at stikket ikke passer, så hårtørreren nægter at spille og det efterlader Lillemor i mindre godt humør, for håret sidder pludselig alt andet end perfekt.
Og for at fuldende billedet, så står det ned i stænger udenfor. Den smukke middag under åben himmel er nu spoleret. Øv! Men du tog jo også hjemmefra uden lige at have tjekket vejrudsigten... ..SLUT: Det er den slags kedelige situationer, som ugens tre små rejselinks kan hjælpe dig med at undgå.

Sooommer, soooommeer og sol....
»Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning«... Som så meget andet din mor bildte dig ind som barn, så er det her også noget vrøvl.
For prøv at tage til Thailand på et lækkert hotel med en stor dejlig pool, for at sidde spille »2 Mands Whist« i fjorten dage, fordi det tisser ned. Så er det temmelig ligegyldigt, hvad du har pakket ned i kufferten, for den ferie er ødelagt!
Derfor kan det være snedigt lige at tjekke vejrudsigten på forhånd. Den bedste danske side er klart DMI's hjemmeside. Her kan du finde seksdøgnsprognoser for de kommende dage for byer i hele verden, men også klimatabeller, så du kan se hvornår det er bedst at tage af sted. Om det er Bornholm, Gran Canaria eller Thailand turen går til, så kan du se ind i fremtiden her.
http://www.dmi.dk/

Få styr på pengene
De lokale penge er en del af charmen ved at komme til et nyt land. Synes nogle.
Det tager normalt et par dage inden man lige har vænnet sig til de nye sedler, hvad de er værd og hvor meget 1000 svarer til i danske kroner. Heldigvis findes der en række gode sider på nettet med valutakurser. Jeg holder mest af at bruge XE eller Oanda, men det er nu ikke fordi forskellen er stor. Princippet er simpelt, du indtaster et beløb og så regner maskinen frem og tilbage mellem de gode danske kroner og ferie-valutaen. Meget, meget enkelt - og godt lige at have tjekket inden turen går sydpå.
www.xe.com
www.oanda.com/

Kom i stødet
Nørj, hvor er det irriterende at stå med opladeren til kameraet, og finde ud af at stikket ikke passer. Naturligvis findes der også en side på nettet, der kan hjælpe med det, og her kan du læse at strømmen svinger fra 100 til 250 volt, fra 50-60 hertz og at stikkene kommer i 13 forskellige varianter. Om det danske stik passer, eller om du skal investere i en adapter kan du hurtigt se her. Husk, det er ikke alle hoteller, der har adaptere, som de låner ud - og de som gør, har ofte kun nogle få stykker til rådighed, der hurtigt bliver lånt ud i højsæsonen!
http://www.kropla.com/electric2.htm