[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Sandheden om din ferie

Sandheden om din ferie

(B.T. 23. juni 2006)

Ingen salgssnak, bare ærlige meninger om over 4.000 rejsemål. Det kan du finde på hjemmesiden Igougo - I Go You Go - hvor 35.000 rejseglade personer deler ud af deres erfaringer med fordele og ulemper

Af KENNETH K. HANSEN

Internettet er et fantastisk sted at lære af andre. For én ting er eksperternes dom over et givent rejsemål, noget helt andet er, hvad almindelige mennesker synes om den by, hvor du skal tilbringe 14 dages sommerferie.
Det er her, hjemmesiden IgoUgo kommer ind i billedet. For når man bevæger sig ud i et nyt og fremmed territorium, kan det være rart at have et par staldtips i baghånden fra folk, der har været der før.
Allerede når du planlægger din ferie, er det et godt sted at begynde turen.
For er stranden virkelig så god, som den ser ud på billederne?
Hvilke turistattraktioner kan man sagtens springe over, fordi det bare er en fælde med dyre butikker og dårlige restauranter?
Og hvilke steder, som ikke står i guidebogen, bør man overveje at tage ud til i stedet for?
Den slags findes der en række sider på nettet, som kan svare på. På »I Go U Go« er det fine, at det ikke bare er en række anonyme personer, der skriver anmeldelserne af de forskellige steder.
Det er de 35.000 medlemmer på siden, som deler ud af deres oplevelser, og ofte kan du se deres navne, hvor de kommer fra, hvilken aldersgruppe de tilhører og tit også et billede. Med andre ord, du kan se, om de er ligesom dig selv.

VI TESTER: KØBENHAVN
Når noget skal testes noget, kan det være en god idé at tage udgangspunkt i noget velkendt. Så lad os prøve at teste siden med et par opslag om København. For hvis det er i orden, så er det nok også i orden med hensyn til de andre byer.
51 forskellige »journaler« kan man finde på IgoUgo, der handler om vores hovedstad, og ud af dem har de hevet information til at lave en lille hitliste med de bedst anmeldte ting at se i byen. Top 5 indeholder: Christiansborg, Thorvaldsens Museum, Vor Frelser Kirke, Planetarium og Marmorkirken.
Hov, hvor er den lille havfrue? Københavns mest berømte attraktion?
»Den lille havfrue er en af den slags små vidundere i Europa, som alle siger du SKAL se, men når du endelige finder frem til den, opdager du hurtigt ud af, at det ikke var besværet værd,« skriver karameister fra Minnesota, USA.
Sagen er jo den, at havfruen ikke rigtigt imponerer turisterne.
Det vidste vi som danskere måske godt i forvejen, men som turist kan det være svært at vide, for på de fine reklamefotos for Danmark ser hun jo imponerende ud. Stor, smuk og i pagt med den fine havn.
Sandheden er en lidt anden, for hun er en lille dame, lidt slidt med tiden og med industribygninger i baggrunden. Det finder mange bare først ud af, når de står der - og så kommer skuffelsen, fordi de forventede noget helt andet.
Så oversæt det til fremmede forhold, og du har en god idé om, hvad du kan bruge siden til, når du planlægger din ferie.
Sandheden skal man normalt høre fra børn og fulde folk, men når det gælder din ferie, kan du starte på www.igougo.com