[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Rejsetips til kvinder

Rejsetips til kvinder

(B.T. 16. juni 2006)

Journeywoman giver et kvindeperspektiv på din ferie. Her er hjemmesiden for kvinder med tips til de mest pige-venlige byer, gode råd om hvad du skal have på, når du rejser i fremmede lande og en hel sektion til kvinder over 50, der vil ud og opleve verden.

Af KENNETH K. HANSEN

Et kvindeligt perspektiv på tingene. Det er hvad du får på hjemmesiden Journeywoman. Denne rejseside er fyldt med tusindvis af tips og artikler, som er skrevet af kvinder til kvinder.
Her kan du læse personlige rejseanekdoter fra hele verden, finde spa tips og gode steder at shoppe, idéer til hvad du skal have på i de fremmede lande og en hel sektion til dig, der rejser som ene kvinde.
Det fine er, at denne hjemmeside ikke er en stor gang feministisk bavl, men derimod fuld af fremragende rejsetips. En del af dem er naturligvis lidt fesne for en mandlig læser - f.eks. er det bedste bud på en restaurant i New York naturligvis en ren vegetar-restaurant med en række »fantastiske salater« - men her er også gode råd som nysgerrige mænd vil få meget fornuftigt ud af.
Det gælder f.eks. en artikel som »Super Spanien - hendes seks spanske hoteller til under kr. 350,-«, der er god og nyttig læsning uanset din kromosomsammensætning.

Den ældre eventyrer-inde
En anden interessant sektion hedder »Den ældre eventyrer-inde«. Den er henvendt til kvinder over 50, der har mod på at tage ud og opleve verden. Den er stadig ikke så fyldestgørende, men den vokser, efterhånden som flere og flere kvinder sender deres rejseberetninger ind.
En af dem du allerede kan læse er Sylvia Solomons beretning fra Kilimanjaro. Hun har rundet de 50 for nogle år siden, men klarede alligevel at bestige bjerget! Imponerende.
På samme måde dækker overskriften »Pige-venlige byer« over en række berejste kvinders personlige anbefalinger af hoteller, restauranter og sightseeing. Her gemmer sig mange guldkorn, som du ganske gratis kan suge til dig. Du kan også læse om de »25 ting du skal pakke i rygsækken«, finde små guidebøger til forskellige storbyer og læse tips til, hvordan du ikke ligner en turist i Paris.
Journeywoman er således en hel rejse i sig selv - en slags pigetur på internettet. Rigtig god fornøjelse!

B.T. Rejser anbefaler:www.journeywoman.com