[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Londons livretter

Londons livretter

(B.T. 9. juni 2006)

Af Kenneth K. Hansen

Vink farvel til det kedelige engelske køkken næste gang turen går til London. Med ugens rejselink får du adgang til tusindvis af anmeldelser af restauranter i den britiske hovedstad - skrevet af helt almindelige mennesker
London er en af danskerens foretrukne destinationer, når hverdagens trummerum skal brydes med en miniferie. En forlænget weekend i den britiske hovedstad er blevet nem og billig at arrangere selv, og når flyrejsen og hotellet er på plads, så mangler der jo bare lidt god mad, ikke sandt?
Her kommer ugens rejselink ind i billedet. For med hjemmesiden Toptable kan du se, hvad tusindvis af briter mener om at spise på hovedstadens restauranter.
Her kan du læse helt almindelige menneskers anmeldelser af maden, servicen og atmosfæren på de britiske spisesteder.
Er portionerne store nok, er der for meget fis over maden, og er bøffen stegt som den skal?
Det er på den måde helt nede på jorden - og præcis, hvad du har brug for.

Londons bedste restauranter
Den perfekte restaurant er et sted, der passer lige præcis til dine smagsløg, tykkelsen af din tegnedreng og ligger det rigtige sted i byen, f.eks. tæt på hotellet.
Så derfor kan du her på siden søge på pris, køkken, »bedst anmeldte« og undergrundsstation. Det sidste er faktisk rigtigt snedigt, når du som turist skal finde rundt i London og er afhængig af de offentlige transportmidler.
For at illustrere hvad siden kan, så lad mig give et eksempel: London er et af de bedste steder at spise indisk mad - udenfor Indien, naturligvis - så jeg beder om listen med indiske restauranter.
Den er lang!
Heldigvis kan jeg sortere i den, og jeg beder hjemmesiden om at sætte de mest populære først. Øverst kommer så The Chutney, som jeg klikker mig videre til, og her kan jeg læse en lille beskrivelse af restauranten. Dette er en perle, som de lokale nok helst ville holde for sig selv, kan man se, og nedenunder kommer så en stribe korte anmeldelser fra »almindelige« mennesker.
Her skriver Lucy Robinson, som spiste på The Chutney i begyndelsen af maj, at denne restaurant nok har den bedste »curry«, hun nogensinde har smagt. Det lyder som noget for mig, så jeg klikker lige menukortet frem engang og beder derefter om at se restaurantens beliggenhed på et kort. Det kan ikke blive nemmere.
En sikker fremgangsmåde
Hjemmesiden dækker faktisk ikke kun London, men har også anbefalinger af restauranter i Manchester, New York, Barcelona og Paris, men den er dog bedst, når det kommer til den britiske hovedstads restauranter.
Mine forældre sagde altid »kig på klientellet - er der mange lokale, er maden sikkert god«. Tankegangen var, at ingen går tilbage til en fuser, og du kan umuligt lokke lokalbefolkningen tilbage til en restaurant, hvor de snyder med regningen, serverer uspiselig mad og personalet er uforskammet.
Med Toptable findes der nu en mere sikker fremgangsmåde, så du i ro og mag kan finde den perfekte restaurant til ferien.

B.T. Rejser anbefaler: www.toptable.co.uk