[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Lej din egen ø!

Lej din egen ø!

(B.T. 11. august 2006)

Drømmer du om at holde ferie på din egen ø? Med ugens rejselink kan Robinson Crusoe-fantasien blivel virkelighed - og priserne begynder ved 850 kr.

Af Kenneth Karskov

Robinson Crusoe boede 28 år på en øde ø. Så lang en rejse har du måske ikke feriepenge til, men har du drømmen om den øde ø i dig, kan mindre heldigvis gøre det.
Hvordan du finder en øde ø, hvor du har den smukke strand, palmerne og det krystalklare vand helt for dig selv, kan ugens rejselink hjælpe med.
Vladi er et tysk firma, der sælger øer til meget, meget rige mennesker, der gerne vil være i fred for nysgerrige blikke fra alle os mindre rige.
Heldigvis har de dog også en hel sektion med øer, som de lejer ud til feriefolket.
Her er øer i hele verden. Nogle ligger i Skandinavien, andre i Det Indiske Ocean og enkelt så langt væk som i Polynesien. Udvalget er enormt, men pas på, når du kigger rundt på siden. For trykker du dig derind, hvor øerne er til salg, så vær lidt varsom med at sætte dit kreditkortnummer ind. Med mindre altså, at du har 145 mio. kr. til overs...
Det er nemlig prisen for den eksklusive Coakley Cay Bahamas-ø på 138 hektar, hvoraf de 500 m på den østlige side af øen er uspoleret hvid sandstrand. Smukt sted, men ikke helt billigt.
I den anden ende af skalaen kan du sikre dig den fire hektar store canadiske ø Canoe Island for små 285.000 kr.

Ingen øvre grænse
Heldigvis kan du leje, hvis du ikke har råd til at eje. Du får et verdenskort op på din skærm, og så skal du bare klikke på den region, du gerne vil besøge. Frem kommer en liste med eksklusive leje-øer i hele verden.
Priserne begynder ved 850 kr. for den lille canadiske ø Sleepy Cove Island.
Du får øen og det lille hus, som er bygget her, helt for dig selv. Brænde, håndklæder og køkkenudstyr bliver der sørget for, men resten skal du have med fra fastlandet.
Huset er stort nok til to voksne og to børn, og ligger blot 20 km fra Halifax, som du nemt kan flyve til.
Omvendt er det naturligvis ingen øvre grænse for, hvor dyrt det kan blive. På listen over steder, du kan leje, er små idylliske klippeøer, lidt større steder med smukke slotte og ægte paradisøer med kridhvide sandstrande og turkisblåt vand.
Så er du træt af at trampe rundt mellem andre turister, så er det bare med at komme på nettet og finde den perfekte ø til din næste ferie.
Rigtigt god tur, Mr. Crusoe!

B.T. Rejser anbefaler: www.vladi-private-islands.de/islandsforrent.html