[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Klik dig til campingferien

Klik dig til campingferien

B.T. 7. juli 2006, 2 sektion, underholdning, side 12

Smugkig på Europas bedste campingpladser, allerede inden du starter bilen, på hjemmesiden Eurocampings

Af Kenneth K. Hansen

Overblik. Hvem vil ikke gerne have overblik i en tid, hvor det flyder med informationer, og det kan være svært uoverskueligt at finde den perfekte campingplads?
Hvis du også har det sådan, så prøv at kigge forbi Eurocampings hjemmeside, når du planlægger campingferien.
Bag siden står organisationen ACSI, der hvert år sender mere end 300 inspektører ud i Europa for at teste campingpladser, og al deres viden kan du tappe ganske gratis på nettet.
Siden skal du bruge til at danne dig et overblik. Her finder du en beskrivelse af 8.400 campingpladser i Europa, du kan se et lille billede af stedet og ofte også finde en internetadresse, så du kan klikke dig videre til den plads, du har kastet din kærlighed på.
Det er nemt, overskueligt og rart at kunne gøre i fred og ro derhjemme, længe inden du starter bilen.
Campingguiden dækker 25 lande i Europa - det gælder både vore skandinaviske nabolande, de foretrukne sydeuropæiske ferielande og faktisk så langt væk som den asiatiske del af Tyrkiet.
Alene i Tyskland kan du her finde beskrivelser af over tusinde campingpladser - helt nøjagtigt 1039 - så der er rigeligt at kigge på, sammenligne og vælge imellem.

Find dit yndlingsområde
Siden har taget højde for, at du nogle gange ikke ved helt præcis, hvor du vil hen.
Måske har du bare et specielt område i tankerne, og her er det fikst, at du kan bede om at se et kort over landet, pege på dit favorit-område, og så kommer der en liste frem over gode campingpladser lige dér.
Har du allerede besluttet dig for, hvor turen går hen, så kan du selvfølgelig også søge direkte på bynavnet eller på campingpladsens navn.
Der er også en søgefunktion, som kun viser campingpladser med egen hjemmeside.
Det er faktisk meget smart, selv om det lyder fjollet. For det gør jo på ingen måde campingplads bedre, at den har en hjemmeside, men det snedige er, at hvor du på Eurocampings får overblik, ja, så kan du på pladsens egen hjemmeside få meget mere detaljeret information frem.
Derfor er søgningen kun blandt campingpladser med hjemmeside slet ikke så tosset, som det lyder.

Skønhedspletter
Det dårlige er, at siden »kun« dækker 8.400 campingpladser ud af skønsmæssigt 40.000 campingpladser i Europa.
Det er er dog rigeligt for de fleste, men noget helt andet er, at de campingpladser, der betaler mest til siden, pudsigt nok dukker op først, når du søger. Måske ikke noget stort problem i praksis, men det er værd at have i baghovedet.
At den danske version - siden findes på tolv forskellige sprog - også smækfuld af stavefejl betyder faktisk langt mindre.
Alligevel tøver vi ikke med at bringe anbefalingen af Eurocampings videre, for kan du se igennem fingre med småmanglerne, kan du i ro og mag finde den perfekte campingplads til ferien med hjemmesiden her.

B.T. Rejser anbefaler:www.eurocampings.dk