[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Hvor skal vi sove i nat?

Hvor skal vi sove i nat?

(B.T. 1. april 2006)

Vi har tjekket tre københavnske hoteller. De har alle fokus på design, men priserne går fra 250 til 1.000 kr. pr. nat. Hvad du får for pengene, kan du læse her

Af KENNETH K. HANSEN

F ind tre forskellige hoteller i hjertet af København. Det ene skal bare have en billig seng at sove i, det andet skal være et pænt hotel til en rimelig pris, og til sidst så find den vildeste luksus i byen uden smålig skelen til pengepungen.
Sådan lød opgaven, så vi begyndte på et vandrerhjem, for derefter at rykke over på et godt trestjernet hotel, og til sidst tage en nat på Københavns måske bedste hotel.
Budgettet lå på 250 kr. for det billigste, så vi valgte Danhostel Copenhagen City i den gamle HK-bygning ved Langebro.
For det dobbelte kan man bo lige på Rådhuspladsen på The Square, mens Københavns førende designhotel, det femstjernede Skt. Petri, ligger på 1.000 kr. pr. nat.
Vi har udregnet prisen på samme måde, som rejsebureauerne gør i deres kataloger, hvilket vil sige pr. person pr. nat, når to rejser sammen . Desværre er priserne på københavnske hoteller stort set den samme, uanset om du rejser alene eller sammen med en anden. Enkeltværelser koster simpelthen det samme som et dobbelt.
Uanset hvor du vælger at bo, kan du være sikker på at få kvalitet for pengene. Det er alle sammen gode steder, som vi ikke tøver med at anbefale.
Oplevelsen er til gengæld vidt forskellig de tre steder, for - ikke underligt - jo mere du betaler, desto mere luksus får du.