[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Hvad, hvor og hvornår?

Hvad, hvor og hvornår?

(B.T. 29. april 2006)

Ugens rejselink er en oversigt over store begivenheder, som er værd at rejse efter. Tænk karnevaler, store sportsbegivenheder eller festivaler

Af Kenneth K. Hansen

En af de allerstørste oplevelser, du kan få på en rejse, er at få lov til at dele et karneval, en parade eller en festival med »de lokale«. Begivenheder, der kan vende op og ned på en by, mens det står på, og som er en unik oplevelse for dig som turist.
Hvor mange rejser ud for at se de store turistattraktioner som pyramiderne, den kinesiske mur eller Eiffeltårnet, så kunne du vælge at tage af sted for at opleve den slags store begivenheder.
B.T. Rejser anbefaler whatsonwhen.com. Hjemmesiden har samlet alverdens begivenheder, som du kan bladre rundt i.
F.eks. kan man læse, at der i dag og i morgen er fuld gang i den smukke spanske by Sevilla.
Her fejrer man den store »Aprilfest« med flamenco døgnet rundt og fremviser stolt andre prøver på den stolte andalusiske kultur.
Hvis du er til heste, vil du sikkert ikke foreløbig glemme de flotte parader af heste og vogne, der transporterer flamenco-klædte indbyggere igennem Sevillas gader i morgen.
Når du for længst har glemt besøget på byens arkæologiske museum, vil du stadig kunne huske, hvordan du stod dér ved siden af en hel spansk familie, der var klædt ud til lejligheden og entusiastisk kom med opmuntrende tilråb.

Miss Piggy konkurrence
Den slags oplevelser er guld værd at finde frem til. Så inde på siden kan du søge på enten hele kontinenter, enkelte lande eller specifikke byer. Indtast hvor du skal hen, hvornår du skal af sted og se, hvad der er på programmet i den region, du vil besøge.
Eller søg efter oplevelser i 22 forskellige kategorier som »børn og familie«, »musik« eller bare »de bizarre«. Trykker du på sidstnævnte, vil du blandt andet kunne læse om »verdensmesterskaberne i grillning«, som finder sted i Memphis, Tennessee den 18.-20. maj. Udover at dyste om barbecue-æren og præmiepenge på over 60.000 dollar, så vil amerikanerne også kaste sig ud i en Miss Piggy konkurrence ved denne storslåede begivenhed.