[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Har du husket..?

Har du husket..?

(B.T. 25. marts 2006)

Fik jeg nu... Har du altid fornemmelsen af at have glemt noget, når du skal ud at rejse? Så følg ugens læserlink

Af KENNETH K. HANSEN

Internettet er det perfekte sted at starte ferien. Her kan du i ro og mag planlægge turen, og med ugens læserlink kan du nu også være sikker på, at få det hele med i kufferten.
Ugens hjemmeside er nemlig henvendt til de af os, som aldrig kan slippe følelsen af at have glemt noget.
Selvom katastrofen sjældent er stor - de fleste ting kan jo købes på feriemålet - så kan en huskeliste alligevel være en god ting. Den har Lotte Lundberg fra København S fundet til os.

Lotte Lundberg anbefaler: "Universal Packing List" http://upl.codeq.info/index.jsp

Bag den lidt hemmelige internetadresse gemmer der sig en lille, sjov side. Der er ikke gjort alverden ud af designet, men tanken bag vil du kunne lide, hvis du tilhører den del af befolkningen, der altid glemmer et-eller-andet på ferien. Her kan du nemlig lave en elektronisk pakkeliste. Du taster ind, hvor længe du skal være væk, hvor varmt der er på destinationen, og lidt om hvilken type rejse du skal på. Så laver programmet en komplet liste til dig over ting, du skal huske.

Eksempel: 14 dages ferie til sydens sol
Vi testede siden ved at bede om en huskeliste for to uger til de varme lande. Den starter med at minde os om helt banale ting, som at huske at vaske op, tømme skraldespanden og sørge for at få vekslet penge. Senere kommer der mere kød på: Skift eller oplad batterierne i kameraet (det har jeg selv glemt flere gange!), tøm køleskabet for letfordærvelige madvarer (jep, det har jeg også glemt) og afprøv lige om du kan huske pinkoderne til dine kreditkort (og tro mig, det er dumt at stå i New York uden kontanter… jeg taler af erfaring). Så allerede her er huskelisten blevet meget anvendelig, og vi er slet ikke nået til det, som rent faktisk skal i kufferten. Mange af tingene på listen kan du springe over. Hvis turen går til den civiliserede del af verden behøver du sjældent dit vaccinationskortet, men omvendt er det vigtigt, hvis du skal længere væk.
Siden foreslår også, at mænd tager et slips med til de formelle situationer. Det har jeg nu sjældent med, og umiddelbart husker jeg ikke at have set mange turister med slips i Spanien
Har du nu husket at få det hele med i kufferterne? Og slukkede du komfuret, inden du tog hjemmefra? Ugens læserlink er en fremragende "huskeseddel" til ferierejsende.