[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Få dit visum på nettet

Få dit visum på nettet

(B.T. 28. juli 2006)

Det er besværligt, dyrt og tidskrævende at få et visum, men det bliver en smule nemmere med disse tre praktiske rejselinks

Af Kenneth Karskov

Visum er noget fanden har skabt. Længe inden du kan sætte sig til rette på ferie flyet, skal du en tur forbi det pågældende lands ambassade for at få fingre i den rigtige visumformular. Så skal du hjem og udfylde den, finde et par gamle pasfotos frem og afsted igen. En uge senere får du dit pas tilbage mod at betale nogle hundrede kroner.
Det er besværligt nok i sig selv, og du skal ikke leve langt fra hovedstaden før det bliver meget dyrt og ulideligt tidskrævende.
Heldigvis kan det gøres lidt smartere med ugens rejselink, for vi har fundet hjemmesiderne, hvor du kan finde alle de vedkommende oplysninger i ro og mag hjemmefra.
Du starter inde på Udenrigsministeriets hjemmeside under »Borgerservice«. Her kan du se, hvilke visumregler, der gælder for det land, du gerne vil besøge. Visum kræves til helt almindelige rejselande som f.eks. Australien, Rusland og Kina.
Her kan du også læse, om det er sikkert at tage af sted i ministeriets Rejsevejledninger.

Print ud derhjemme
Er der ingen fare på færde på feriemålet, så går du ind på siden Visumformular.dk. Her er samlet alverdens visumformularer, som du kan printe ud derhjemme og udfylde. I bedste fald kan du herefter sende passet og den udfyldte formular ind til ambassaden i et anbefalet brev og vupti, du er på vej på ferie. Skal du forbi ambassaden med passet, så er et godt råd lige at ringe i forvejen, og høre, hvad et visum koster, for det er kun de færreste diplomater, der tager Dankort.
I den lidt mere kuriøse afdeling kan du sågar finde en formular til at ansøge om visum til Nordkorea her! Skulle du have lyst til at besøge familiens Kims kommunistiske Utopia, så skal du være klar på at udfylde en lidt speciel visumformular, der indeholder en rubrik, der hedder »Forhold til det kommunistiske parti« som lige skal udfyldes...
N år du har udfyldt det hele, så skal du lige stryge ind på en anden hjemmeside og se, hvor ambassaden rent faktisk ligger .

Ambassade-arrogance
På ambassade.dk er det udenlandske diplomati kortlagt og samlet med adresser, telefonnumre og åbningstider.
Lyt dog til et godt råd og ring altid på forhånd, for ambassader laver om i tingene efter forgodtbefindende.
Med den samme arrogance som biler med blå nummerplader parkerer ulovligt i det indre København - fordi de har diplomatisk immunitet og derfor ikke skal betaler parkeringsbøder. På samme måde lader ambassaderne også hånt om deres »kunder« og føler ikke trang til at fortælle om ændringer til nogen på nettet.
Det kan nemt føles dumt at stå med et gulnet pasfoto, nogle krøllede pengesedler og en hjemmetrykt visumformular i hånden uden at kunne komme ind på visumkontoret, fordi Kongen af Kina tilfældigvis har fødselsdag. Så klik dig forbi disse tre hjemmesider, og du får hurtigt og nemt alle papirerne er i orden!

BT Rejser anbefaler:
www.visumformular.dk
www.ambassade.dk
www.um.dk