[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Få din egen rejsedagbog

Få din egen rejsedagbog

(B.T. 18. august 2006)

Lad familie og venner følge din rejse rundt i verden på smart hjemmeside

Af Kenneth Karskov

Vi skulle en tur rundt på den svenske del af internettet for at finde ugens rejselink. Europæiske Rejseforsikrings afdeling i vort broderland har nemlig lavet en side, der er rigtig smart.
Her er intet at læse om rejseforsikringer, men derimod er det en side, hvor tusindvis af brugere har lavet deres egen rejsedagbog. Det kan du også gøre, og dermed har du hurtigt lavet en slags elektronisk postkort, som hele familien og alle vennerne kan klikke sig ind på, når de har tid.
Her kan de se din rejse på et verdenskort, kigge på dine feriebilleder og læse lidt om dine bedrifter i det fremmede.
Det fine er, at det er nemt at opdatere siden løbende undervejs på turen. Ind på en internetcafe med kameraet og straks kan andre se præcis, hvordan den smukke strand du fabler om, ser ud.
Nogen gange siger billeder bare meget mere end ord!

Billeder via mail
Selvfølgelig kan du også sende billeder i en mail, men de fylder hurtigt meget. Det er ikke noget problem her, og det er ikke bare fantastisk at kunne følge med i for andre, men også for en selv.
For fidusen er, at hele turen så ligger samlet ét sted, og ikke i 50 emails sendt hjem. Her er billeder og indtryk samlet og det er nemt at bladre frem og tilbage mellem de forskellige afsnit. Nøjagtig som en dagbog i papirform, bare nemmere tilgængelig for andre end en selv.
Et eksempel er Kaveh fra Hemlingby i Gävle, som er på vej igennem Thailand, Laos, Vietnam, Kina og lige nu er i Australien.
Han har været af sted i 289 dage, og blandt hans beskrivelser er en fin opdatering fra to uger på Shaolin klostret i Kina for at lære traditionel kampsport. »12.00: Frokosten ser i det store hele ens ud hver dag, men den er sund og nærende: Ris, kylling, grøntsager og frugt. Ingen cheeseburgers så langt øjet rækker.
Det er langt fra en kedelig beskrivelse han har skrevet fra sin rejse rundt i verden, og hele hans beskrivelse er næsten lige så god som en rejseartikel i et glitret magasin.

Spændende at læse
Dagbogen er prydet med et par gode billeder fra turen, som gør det spændende at læse. Det er naturligvis den mest oplagte måde at bruge Resdagboken på, men du kan også få glæde af siden på andre måder.
Trænger du til at drømme dig væk fra regnbygerne, så kan du få masser af tid til at gå med at klikke dig rundt og læse disse skønne beretninger fra hele verden. Der er masser af god inspiration at hente her.
Samtidig kan du også smugkigge på det sted, hvor du planlægger at holde ferie næste gang. Søg blot på det pågældende land, eventuelt mere specifikt på bynavnet, og hundredvis af billeder popper op. Så kan du hurtigt få et ægte indblik i hvordan, der rent faktisk ser ud på destinationen, for hvor rejsebureauernes brochurer kun viser alt det smukke, så kan du her få sandheden at vide. På den måde kan rejsedagbogen være et nyttigt lille værktøj, når du planlægger din næste rejse.
Mest oplagt er det dog at bruge siden til at lave en lille rejsedagbog, så familie og venner kan følge din drømmerejse. Det bliver de glade for!

BT Rejser anbefaler: www.resdagboken.se