[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Det færgeme nemt på nettet

Det færgeme nemt på nettet

(B.T. 1. september 2006)

Ugens rejselink er en hjemmeside med Europas færgeruter samlet ét sted. Se fartplaner, ruter og priser inden du sætter nøglen i bilen og kører ud i Europa

Af Kenneth Karskov

Nettet bugner af gode steder, hvor du kan finde en billig flyrejse og et godt hotel, men det vrimler ikke ligefrem med sider,der hjælper dig, der vil køre selv. Bevares, der findes et par gode steder på nettet med kort til turen ned igennem Europa, men hvad med færgerne?
Der mangler ligesom et sted, hvor du kan få svar på spørgsmål som, hvilke muligheder der er for at sejle til den dejlige ferieø Korsika, om der er færger mellem Italien og Tyrkiet,og hvordan du nemmest kommer fra det spanske fastland ud til Mallorca?
Næsten alle færgeselskaber har i dag deres egen hjemmeside, og de er såmænd fine nok, men de giver jo ikke noget overblik.De har kun selskabernes egne ruter, så derfor satte vi os for at finde en side, der kunne hjælpe dig, der sværger til bilen og båden, når turen går til Europa.

Sejlplaner for hele Europa
Ugens rejselinks rummer således det store overblik. Siden hedder Aferry.dk og her kan du kigge på ruter, sejlplaner og tider for færger i hele Europa. Siden er ikke rent dansk, men findes også på en række andre europæiske sprog, hvilket nok også er grunden til, at det hedder »Roedby Faerge« og at priserne kun vises i Euro.
Aferry kalder sig selv »verdens største færgebookingsgateway«, og så meget desto mere kan det undre, at disse verdensmestre ikke formår at regne om til kroner eller flette æ, ø, og å ind i teksten.
Nuvel, lad os se gennem fingre med det, for siden er egentlig et nyttigt redskab, når turen rundt i Europa skal planlægges.
Aferry.dk rummer en booking-maskine, hvor du kan bestille dine færgebilletter. Vi spurgte computeren om en tur fra Rødby til Puttgarden for at se, hvor meget de lægger oveni prisen. Aferry.dk tager 112 Euro for returrejsen, og på Scandlines egen hjemmesiden koster den... 112 Euro! Altså det samme.

Vi tester videre
Lad os lege, at vi vil køre til Italien og så sejle over til Korsika, men spørgsmålene vælter jo frem: Hvor kan vi sejle fra, hvor tit og hvad koster det? Vi klikker os frem til et kort over området lige mellem Italien og Frankrig, og pludselig vrimler det frem med mulige løsninger: Genoa-Bastia, Livorno-Bastia og Nice-Bastia er bare nogle få af dem. Vi prøver Genoa-Bastia, kan se den sejler en gang om ugen og prisen er 270 Euro for en returrejse.
Passer det dårligt til din ferie, så prøver du dig bare frem med en af de andre ruter. Du skal nok finde noget, der kan bruges.
Så det er altså blevet meget nemmere at finde ud af, hvordan du kommer rundt i Europa med færge med den her hjemmeside, og derfor tøver vi ikke med at bringe anbefalingen videre.
God tur, skipper!

B.T. Rejser anbefaler: www.aferry.dk