[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > Amerika Anderledes

Amerika Anderledes

(B.T. 6. maj 2006)

Her er hjemmesiden med USAs mest rablende sindssyge attraktioner: Pennsylvanias fem meter høje glasfibermand med en burger i hånden, Californiens »berømte« sko-træ med over 100 efterladte stykker fodtøj eller Georgias gigantiske ko-figur ved Highway 25

Af KENNETH K. HANSEN

Planlægger du en kør-selv ferie i USA, så læg denne hjemmeside ind som første stop på turen. Roadside America er navnet på stedet med alle de attraktioner, du ikke kan finde i de almindelige guidebøger.
Her er samlet USA's skøreste seværdigheder - og det spænder vidt! Selv den kedeligste strækning ad den amerikanske asfalt vil blive en stor oplevelse med et stop ved en af de mere end 8000 bizarre attraktioner her.
For langs de tilsyneladende endeløse amerikanske veje gemmer der sig et hav af små og store seværdigheder. Her er ikke noget Disney, ingen fokusgrupper, og ingen turistbusser. Her er anatomisk ukorrekte dinosaurusser, verdens største bold lavet af elastikker og små sære »mindetavler«, bl.a. en til at vise det sted, hvor en del af den russiske satellit Sputnik IV faldt ned.
Oprindeligt så blev disse anderledes turistattraktioner samlet i en bog og udgivet til den undrende offentlighed. Den første udgave kom for mere end 20 år siden, men i mellemtiden har teknologien overhalet Gutenbergs gamle bogtrykkerkunst, så i dag kan du finde hele herligheden inde på nettet - ganske gratis!

Buddy Holly og den udstoppede hund
Roadside America rummer et utal af tips fra rejsende, der med egne øjne har spottet nogle opsigtsvækkende attraktioner, der er klar til at blive udforsket. Lad os tage to eksempler:
I Iowa kan du finde det sted, hvor Buddy Holly styrtede ned i 1959. Følg den nøjagtige rutebeskrivelse på siden, og du ender foran en opsats med en guitar, et par plader og lidt memorabilia. Her endte Buddy Hollys karriere, da han sammen med to andre rockstjerner styrtede ned.
Kommer du til Utah skulle du måske overveje at besøge »The Dog - The Shooting Star Saloon«. På væggen vil du finde hovedet af en udstoppet hund. Historien er, at ejeren var så glad for sin bedste ven - der samtidig var kommet i Guiness rekordbog som verdens største hund - at han lod dyret udstoppe.

Hundehoved endte på væggen
Hans kone ville ikke have det det hjemme i privaten, så ejeren kørte rundt for at finde et passende sted at hænge dyret, og til sidst endte den på væggen på baren i Utah.
Eller hvad med at tage ungerne med ind i Pennsylvanias cooleste legetøjsforretning? Den er designet som det berømte Stealth bombefly, der ikke dukker op på fjendens radarskærme gemmer. Derfor er det ekstra heldigt, at der på siden er sat en grundig kørevejledning ind, så du nemt kan finde den.
Jep, for anderledes oplevelser end dem, der står i de almindelige guidebøger, så anbefaler vi med stor fornøjelse: www.roadsideamerica.com