[TRAVELupdate]
Welcome to TRAVELupdate > Archive - articles > 1000 gode grunde til at tage på ferie

1000 gode grunde til at tage på ferie

(B.T. 15. april 2006)

Howard Hillman har samlet verdens bedste turistattraktioner på én hjemmeside. Følg ugens rejselink og se blandt andet Danmark seks vidundere

Af KENNETH K. HANSEN

De sidste par måneder har B.T.s læsere delt deres allerbedste internetsider med os andre. Det har været nyttige hjemmesider, som kan hjælpe, hvis turen går til de græske øer, Thailand eller USA. Der har været tips til sider om, hvordan du finder den bedste plads på flyet, en nyttig huskeliste til du skal pakke kufferten, og sågar en side med et netværk af folk med ledige sofaer, som du kan få lov til at sove på ganske gratis. Alle sammen nyttige sider. Men hvad nu, hvis du ikke ved, hvor du gerne vil hen? Hvis du er tom for gode idéer? Hvis du kunne tænke dig at komme væk, men ikke kan komme på det rigtige sted at tage hen? Så kommer ugens rejselink dig til undsætning.

B.T. Rejser anbefaler: Hillman Wonders of The World WWW.hillmanwonders.com

Howard Hillman er gammel rejseskribent og har samlet de 1000 største og bedste turistattraktioner i hele verden. Siden er inspireret af den gamle liste over verdens syv vidundere, som mange i tidens løb har forsøgt at give et nyt bud på. Af de oprindelige syv vidundere er der nemlig kun Keopspyramiden tilbage, mens resten enten er ødelagt eller gået til grunde. På Hillmans liste er pyramiderne i Giza naturligvis også med. De 4600 år gamle bygningsværker indtager en naturlig førsteplads, mens Den kinesiske mur og Taj Mahal i Indien henholdsvis er nummer to og tre. Det er nemt at komme til at drømme dig væk, når du sidder og bladrer lidt rundt på denne side. Det er dog kun de første ethundrede attraktioner han har sat i nummerorden og beskrevet, mens de næste 900 blot har fået deres navn nævnt. Herunder seks danske!

Danmarks seks vidundere
I Danmark har vi ingen vidundere på Top 100 listen. Vi kan dog prale med at seks af verdens 1000 største attraktioner ligger i vores lille land. Dem kan du jo altid starte med inden du bevæger dig ud på større eventyr. Hillmans seks »danske vidundere« er Den Gamle By i Århus, Egeskov slot, Frederiksborg slot, Den lille havfrue, Møns Klint og Tivoli.

Verdens vidundere
De rigtige verdens syv vidundere: 1.Zeusstatuen i Olympia
2.Artemistemplet i Efesos
3.Mausoleum i Halikarnassos
4.Kolossen på Rhodos
5.Fyrtårnet på Faros ved
Alexandria
6.Den store pyramide i Giza
7.Babylons hængende haver

Hillmans syv vidundere:
1.Pyramiderne i Giza, Egypten
2.Den kinesiske mur, Kina
3.Taj Mahal, Indien
4.Serengeti, Tanzania
5.Galapagos, Ecuador
6.Grand Canyon, USA
7.Machu Picchu, Peru